Tallinna volikogu istung 19.12.2013. Kõne.

Stenogramm

Перевод

Lugupeetud daamid ja härrad

Tahaksin kogu südamest tänada kolleege sotsiaal-demokraatliku erakonna fraktsioonist, aga mille eest – seda ütlen hiljem.

Nüüd kujutage ette, et volikogu rahanduskomisjon ja hiljem ka volikogu toetas sotside muudatusettepanekuid linnaeelarvele nende poolt esitatud kujul ning mingi tänav, näiteks Weitsenbergi tänav, saigi need 2 000 eurot teekatte remondiks.

Mis saab edasi? Riigihanget sellise summa puhul Jumal tänatud läbi viia pole vaja, kuid siiski enne tööde algust peaks vist tegema geodeesiat, et tööde käigus mitte kahjustada mingit kaablit või toru. Remonditööde aeg on vaja kooskõlastada, on vaja ka kokku leppida transpordi liiklemise osalised või täielikud piirangud. See kõik nõuab kellegi tasustatavat tööaega.

Ühel toredal päeval on vaja autot, et piirded kohale tuua ja paigutada, siis on vaja mingi remondiks ette nähtud teelõik puhastada vanast asfaldist ning see välja viia. Peale seda võib tekkida vajadus lisada alusesse killustikku ning see siledaks tampida.

Siis tuuakse asfalt kohale, pannakse see maha ning silutakse teerulliga. Mul pole aega mitmest üksikasjast rääkida, aga seda pole vist ka vaja, sest iga tänava jaoks sotside poolt palutud 2 000 eurot saavad otsa veel enne seda, kui läheb asfaldi teele panemiseks. Sest korralik remont nõuab ettevalmistust, kooskõlastusi, teeohutuse nõuete täitmist, kuue või seitsme transpordiühiku ja kümne kuni kaheteistkümne töölise tööd.

Teekatte remont on palju keerulisem asi, kui mingi laupäevak Weitsenbergi tänaval. Tänu sotside muudatusettepanekutele tean ma nüüd palju rohkem teede remondist, kui mõned päevad tagasi, sest ma pidin järele uurima, kuidas see asi käib. Selle eest ma neid ka kogu südamest tänan. Ja loodame, et kasu on vastastikune ning et ka sotsid ise õpivad täna midagi selgeks.

Aitäh!

Leave Comment

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *